ქათმის ჩახოხბილი პომიდვრით
მასალა:
ქათმის
1 კგ.
პომიდორი
1 კგ.
ტომატ
პასტა 3–4
ს/კ.
ხახვი 4-5 თავი
კვერცხი
5ც.
კარაქი
100 გრ.
ერბო
50 გრ.
ოხრახუში,
კამა, დაფქვილი წიწაკა და მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
გასუფთავებული
ქათამი დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, შევწვათ ერბოში, დავამატოთ კარაქი, ნახევარმთვარისებურად
დაჭრილი ხახვი და ვთუშოთ კიდევ 7 წუთი, შემდეგ დავასხათ გატარებული პომიდორი და ვთუშოთ 20–25 წუთი, მომზადების ბოლოს დავამატოთ წვრილად დაჭრილი მწვანილები, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა ავადუღოთ, ჩავასხათ 3 ცალი ათქვლეფილი კვერცხი და 2 წუთის შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან. დარჩენილი 1 ცალი კვერცხი ცალკე მოვხარშოთ.მომზადების შემდეგ ქათამს მოვაყაროთ დაჭრილი კვერცხი და მწვანილი.
|