ქათამი ტარხუნით
მასალა:
ქათმი
1ც.
ხახვი
3–4ც.
პომიდორი 3ც.
ოხრახუში 2 ღერო
მშრალი
თეთრი ღვინო 200გრ.
კამა,
ქინძი, რეჰანი, ტარხუნა, დაფქვილი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ქაღამი
დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, ხახვი და კანგაცლილი პომიდორი დავჭრათ მრგვალად. კამა, ქინძი, რეჰანი, ტარხუნა, ოხრახუში დავჭრათ წვრილად და ავურიოთ. ქვაბში ჩავაწყოთ ფენა–ფენად ქათმის ნაწილი, ხახვი, პომიდორი, მწვანილები, მოვაყაროთ წიწაკა, მარილი და ასევე ჩავაწყოთ დარჩენილი პროდუქტები, შემდეგ დავასხათ ღვინო, დავახუროთ თავსახური და ვხარშოთ მომზადებამდე. სუფრაზე მიტანის წინ მოვაყაროთ დაჭრილი მწვანილი.
|