მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 14
სტუმარი: 14
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » ქართული სოუსი
17:55
ქართული სოუსი


ქართული სოუსი

 

მასალა:

ძროხის ხორცი (ცხიმოვანი) 1,5 კგ.

კარაქი 80გრ.

ხახვი 4–5 თავი

კარტოფილი 1კგ.

სტაფილო 2.

ბულგარული წიწაკა 1.

პომიდორი 5–6.

ნიორი 3-4 კბილი

დაფნის ფოთოლი 1–2.

ოხრახუში, ქინძი, რეჰანი, აჯიკა, დაფქვილი მწარე წითელი წიწაკა, შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ხორცი დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, ქვაბში ავადუღოთ 2 ლიტრი წყალი, ჩავაწყოთ ხორცი და ვხარშოთ დაბალ ტემპერატურაზე 1,5 საათი, პერიოდულად მოვხადოთ ქაფი. კარტოფილი გავთალოთ და დავჭრათ მსხვილ კუბიკებად, დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ. ხახვი დავჭრათ წვრილად, სტაფილო და ბულგარული წიწაკა დავჭრათ ზოლებად, პომიდორს მოვაჭრათ თავი და გავხეხოთ (კანი გადავყაროთ), ქინძი და ნიორი მარილთან ერთად დავნაყოთ. მოხარშული ხორცი ამოვიღოთ ქაფქირით, ქვაბში გავადნოთ კარაქი, ჩავაწყოთ ხორცი და შევწვათ 2–3 წუთი. შემდეგ დავუმატოთ ხახვი, 5–7 წუთის შემდეგ როცა შეიწვება დავამატოთ სტაფილო და წიწაკა, ვთუშოთ 5–7 წუთი, დავასხათ გახეხილი პომიდორი, ვშუშოთ 5 წუთი და დავამატოთ დანაყილი ნიორი და ქინძი.   შემდეგ ჩავყაროთ მოხარშული კარტოფილი, ავურიოთ (თუ კერძი ძალიან სქელი გამოვიდა ჩავასხათ ან ხორცის ბულიონი ან კარტოფილის ნახარში), დავამატოთ დაფნის ფოთოლი, აჯიკა, დაფქვილი მწარე წითელი წიწაკა, შავი პილპილი და ვხარშოთ დაბალ ტემპერატურაზე 10 წუთი. მომზადებამდე 5 წუთით ადრე დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და რეჰანი.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2185 | დაამატა: natia | ტეგები: ქართული სოუსი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: