ქართული მწვადის საწებელი
მასალა:
ავიღოთ
მიახლოებით
3 ლიტრი მასის მისაღები რაოდენობა.
ტომატი
1.00კგ.
წვრილად
დაჭრილი თეთრი ხახვი 300გრ.
მწვანე
ხახვი 100გრ.
ქინძი
80გრ.
გახეხილი
და წყალში გაძრული ნიორი 35მლ.
ძმრის
ესენცია აუცილებლად 10მლ.
თეთრი
ძმარი 10მლ.
შავი
წიწაკა 15გრ.
წითელი
წიწაკა 15გრ.
მარილი
30გრ.
მომზადება:
გადადუღებული
გაციებული
წყალი
1,800–2,400მლ
იმის მიხედვით თუ რა სისქე გვინდა მივიღოთ. ეს ყველაფერი მოვათავსოთ ერთ ჭურჭელში კარგად ავურიოთ, დავუცოთ თავი და რამოდენიმე დღით შეიძლება შევინახოთ მაცივარში.
|