მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 11
სტუმარი: 11
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 23 » ქართული ღვინო
21:19
ქართული ღვინო


ქართული ღვინო

 

მარტო მხიარულების, სიცოცხლისა და მშვიდობის წყაროა, არამედქრისტეს სისხლად" შერაცხული სიმბოლური მოციქულია ზეციურ-ადამიანური წმიდა კავშირისა. ყურძენსა და ყურძნის ღვინოს განსაკუთრებული ადგილი უკავია ადამიანის ცხოვრებაში. ღვინო ეს არის პროდუქტი, რომელიც შექმნა მევენახემ და მეღვინემ. პირველი ვაზს უვლის და ახარებს, მეორე - ამზადებს ღვინოს. ღვინო ადამიანის საუკეთესო მეგობარია, თუ მას მოიხმარ ზომიერად, და - ყველაზე დიდი მტერიც, თუ მას ბოროტად გამოიყენებ. იგი - თქვენი ცხოვრების თანამგზავრია, დარდების გამქარვებელი საშუალებაა, ლხინის დამამშვენებელი, და მთავარი წყაროა ამაღლებული გრძნობებისა. ღვინო ხანში შესულებისათვის რძეა, მოზრდილთათვის - ბალზამი, ხოლო გურმანებისათვის - მეგზური. საქართველოში ოდითგანვე ფართოდ იყო განვითარებული მეღვინეობა. ამ მხრივ განსაკუთრებით გამოირჩეოდა კახეთი. XIX საუკუნის 30-იან წლებში თელავის მაზრაში 2 მილიონამდე ვედრო ღვინოს აყენებდნენ, აქედან 1300000 ვედრო იყიდებოდა. მარტო თბილისი, რომლის მოსახლეობა იმ დროს 23000 კაცს აღწევდა, 70 ათას ვედრო ღვინოს მოიხმარდა. ამავე წლებში თელავის მაზრაში 75000 ვედრო არაყი გამოიხადა. სიღნაღის მაზრაში 1858 წელს 1350000 ვედრო ღვინო და 100000 ვედრო არაყი დაუმზადებიათ. ვაზის კულტურისა და ღვინის დაყენების განვითარება განუყრელად არის დაკავშირებული კაცობრიობის ისტორიასთან. ძველთაგანვე ყურძნის მტევანი და ღვინო მეგობრობისა და მშვიდობის სიმბოლოდ ითვლება. საუკუნეების მანძილზე ქართველი ხალხი სიყვარულით უვლიდა ვაზს, ქმნიდა და თაობიდან თაობას გადასცემდა სულ უფრო სრულყოფილ აგროტექნიკას და ღვინის დაყენების ტექნოლოგიას. ყურძნის ღვინოებს კაცობრიობა ამზადებს და ათასწლეულების განმავლობაში იყენებს. მეღვინეობის ცნობილ ქვეყნებში ღვინო ყოველდღიური სასმელია.

 

წყარო: avtoradio.ge

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1226 | დაამატა: natia | ტეგები: ქართული ღვინო | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: