ქაბაბი
მალასა:
ცხვრის ხორცი 1კგ.
დუმა 100გრ.
ხახვი 2 თავი
კვერცხი 2ც.
კოწახური, მარილი, პილპილი – გემოვნებით.
მომზადება:
ცხვრის ხორცის რბილი ნაჭერი, დუმა, ხახვი ორჯერ გავატაროთ. შევაზავოთ
მარილით, პილპილით, კოწახურით, გათქვეფილი კვერცხით და ხელით კარგად ავურიოთ.
დავყოთ ნაწილებად, დავამრგვალოთ, წამოვაგოთ შამფურზე და შევწვათ ყოველი მხრიდან.
როცა შეიწვება, ფრთხილად მოვაცილოთ
შამფურიდან, სათითაოდ შევახვიოთ ლავაშში და დავალაგოთ თეფშზე. ცალკე მივიტანოთ
დაჭრილი ხახვი და დანაყილი კოწახური. შეგვიძლია შემწვარი ლულაქაბაბი ლავაშში არ
გავახვიოთ, დავაწყოთ თეფშზე, მოვაყაროთ დაჭრილი ხახვი და დანაყილი კოწახური ან
კოწახური ცალკე მივიტანოთ.
|