მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 21
სტუმარი: 21
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » კუბდარი
14:39
კუბდარი


კუბდარი

 

მასალა:

საქონლი და ღორის ხორცი (არეული) 1კგ.

ხახვი1 თავი

ნიორი 3-4 თავი

პეტრუშკის თესლი (დაფქ.) 1 ს/კ.

კამის (დაფქ.) 1 ს/კ.

ცერეცოს (დაფქ.) 1 ს/კ.

უცხო სუნელი (დაფქ.) 3-4 ჭიქა

ხმელი ქინძი (დაფქ.) 1 ჩ/ჭ.

ყვითელი ყვავილი (დაფქ.) 1 ს/კ.

მთის ძირა (დაფქ.) 1 ს/კ.

ნიახურის თესლი (დაფქ.) 1 ს/კ.

სვანური მარილი და წითელი წიწაკა გემოვნებით.

მომზადება:

ცომი ან იყიდეთ ან მოამზადეთ 1-2 გუნდა. ნახევარი კგ ღორის ხორცი და ამდენივე საქონლის ხორცი წვრილ კუბიკებად დაჭერით (ხორცს ასევე კეპავენ-ბეგვავენ). დაჭერით 1 თავი ხახვი, დაჭყლიტეთ 4-5 მოზრდილი კბილი ნიორი (უხდება!), წითელი წიწაკა, ძირა, უცხოსუნელი, ქინძი, კამა, მარილი და კაარგად შეურიეთ ერთმანეთში (ზოგჯერ ბროწეულსაც ამატებენ). კუბდარი წვნიანი რომ იყოს აუცილებელია ცხიმიანი ნაჭრებიც. ეს შიგთავსი ცომში ისე მოათავსეთ, როგორც ხაჭაპური. გააბრტყელეთ და ორივე მხრიდან ჯერ გამოაცხვეთ უცხიმო ტაფაზე, და მერე 5-6 წუთი ჰაერღუმელში. ეცადეთ რომ ცომი არ "გაიხეს" და ცხიმი/წვენი არ გადმოვიდეს. ხორცი კარგად შეკრულ ცომში იხარშება წუთებში.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2079 | დაამატა: natia | ტეგები: კუბდარი | რეიტინგი: 2.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: