კუბდარი
მასალა:
საქონლი და ღორის ხორცი (არეული) 1კგ.
ხახვი1 თავი
ნიორი 3-4 თავი
პეტრუშკის თესლი (დაფქ.) 1 ს/კ.
კამის (დაფქ.) 1 ს/კ.
ცერეცოს (დაფქ.) 1 ს/კ.
უცხო სუნელი (დაფქ.) 3-4 ჭიქა
ხმელი ქინძი (დაფქ.) 1 ჩ/ჭ.
ყვითელი ყვავილი (დაფქ.) 1 ს/კ.
მთის ძირა (დაფქ.) 1 ს/კ.
ნიახურის თესლი (დაფქ.) 1 ს/კ.
სვანური მარილი და წითელი წიწაკა გემოვნებით.
მომზადება:
ცომი ან იყიდეთ ან მოამზადეთ 1-2 გუნდა. ნახევარი კგ ღორის ხორცი და
ამდენივე საქონლის ხორცი წვრილ კუბიკებად დაჭერით (ხორცს ასევე კეპავენ-ბეგვავენ).
დაჭერით 1 თავი ხახვი, დაჭყლიტეთ 4-5 მოზრდილი კბილი ნიორი (უხდება!), წითელი
წიწაკა, ძირა, უცხოსუნელი, ქინძი, კამა, მარილი და კაარგად შეურიეთ ერთმანეთში
(ზოგჯერ ბროწეულსაც ამატებენ). კუბდარი წვნიანი რომ იყოს აუცილებელია ცხიმიანი
ნაჭრებიც. ეს შიგთავსი ცომში ისე მოათავსეთ, როგორც ხაჭაპური. გააბრტყელეთ და
ორივე მხრიდან ჯერ გამოაცხვეთ უცხიმო ტაფაზე, და მერე 5-6 წუთი ჰაერღუმელში.
ეცადეთ რომ ცომი არ "გაიხეს" და ცხიმი/წვენი არ გადმოვიდეს. ხორცი
კარგად შეკრულ ცომში იხარშება წუთებში.
|