კვერცხის ლიქიორი
მასალა:
1 1/4 ჭიქა შაქარი (სასურველია ყავისფერი)
1/2 ჩ/კ.
ფორთოხლის
ზეთი ან ესენცია
1 ჭიქა არაყი
5ც. ახალი კვერცხი
1ც. კვერცხის გული
2/3 ჭიქა შესქელებული რძე
ვანილი
და ჯავზი გემოვნებით.
მომზადება:
აღნიშნული
პროდუქტები
მოვათავსოთ
ბლენდერში
და მაღალ სიჩქარეზე 45 წამი ვთქვიფოთ. უნდა მივიღოთ ერთგვაროვანი ქაფიანი მასა. სითხე მოვათავსოთ მინის ბოთლებში, დავახუროთ ჰერმეტული საფარებლები და დავდგათ მაცივარში. ლიქიორი მხოლოდ 2 კვირის შემდეგ იქნება მზად და შეგვიძლია მოვიხმაროთ 2 თვის განმავლობაში. თუ კვერცხი სოფლისაა, მაშინ სასმელს ექნება უფრო მუქი ყვითელი ფერი.
|