კვერცხის კატლეტი
მასალა:
კვერცხი 10ც.
რძე 1 ჭიქა
ფქვილი რაც დასჭირდება
ერბო შესაწვავად
ისპანახი ან გაროხი
კამა და მარილი გემოვნებით
სუხარი (ორცხობილა) ამოსავლებად
ერბო შესაწვავად.
მომზადება:
10ც. კვერცხი კარგად მოვხარშოთ, წმინდად დავკეპოთ, მარილი მოვაყაროთ.
1 ჭიქა რძეში ფქვილი ჩავყაროთ, სქლად მოვხარშოთ, გავაცივოთ, კვერცხში ავურიოთ
წმინდად დაკეპილი კამა და ჩავყაროთ, გავაკეთოთ გუნდებად, ამოვავლოთ გათქვეფილ
კვერცხში, სუხარში (ორცხობილაში) გავაგორ–გამოვაგოროთ, გავაკეთოთ კატლეტები და
კიდევ სუხარში (ორცხობილაში) ამოვავლოთ. ტაფაზე დავასხათ ერბო, რომ ადუღდება
კატლეტები ჩავაწყოთ და შევწვათ ორივე მხრიდან. ამ კატლეტებს გავუკეთოთ ისპანახის
ან გაროხის სოუსი.
|