კვერცხიანი სატაცური
მასალა:
სატაცური 500გრ.
კვერცხი 2–3ც.
ხახვი 2–3 თავი
ქინძი 1 კონა
მარილი გემოვნებით
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
500გრ. სატაცური 2-3 წუთით ჩაყარეთ ადუღებულ წყალში (დაუმატეთ
ცოტაოდენი მარილი), გაწურეთ. ტაფაზე ზეთში მოშუშეთ 2-3 თავი დაჭრილი ხახვი,
დაუმატეთ სატაცური და შუშეთ 5 წუთი. ერთი კონა ქინძი (სასურველია ყვავილოვანი)
დაკეპეთ, მოაყარეთ მოშუშულ სატაცურს, მოასხით ათქვეფილი 2-3 ცალი კვერცხი,
დაახურეთ თავსახური და 5 წუთის შემდეგ კერძი მზად იქნება. სატაცური შეგიძლიათ
მიირთვათ უკვერცხოდაც.
|