კრემიანი პონჩიკები
მასალა:
ცომი:
500 მლ. წყალი
1 ჩ/კ. საფუარი
30გრ.მარგარინი
1 ს/კ. ზეთი
2 ს/კ. შაქრის პუდრი
4-5 ჭიქა ფქვილი (200
გრამიანი ) შეიძლება მეტიც დაგჭირდეთ გადაზელვის დროს
ვანილი გემოვნებით.
კრემი:
500მლ. რძე
3 ს/კ. ფქვილი
60გრ. შაქარი
50გრ. კარაქი ან მარგარინი
ვანილი გემოვნებით
ზეთი შესაწვავად ნახევარ
ლიტრამდე
შაქრის პუდრი ზევიდან
მოსაყრელად.
ცომის მომზადება:
ფქვილი, შაქარი საფუარი და
ვანილი აურიეთ ერთმანეთში. წყალი გაათბეთ ჩააგდეთ მარგარინი გასადნობათ და ჩაასხით
ზეთი. ეს სითხე დაასხით მშრალ მასას და მოზლეთ ნაზი ცომი/ ცომი მალე ამოდის და
ყურადრებით იყავით, რომ ამოვა გადაზილეთ. ეს პროცესი გაიმეორეთ 2-3 ჯერ
კრემის მომზადება:
ქვაბში ჩაყარეთ ფქვილი,
შაქარი და დაასხით თბილი რძის ნახევარი. მორევით აქციეთ ერთიან მასად და დაამატეთ
დარჩენილი რძე. დადგით დაბალ ცეცხლზე და ურიეთ გამუდმებით, ხის კოვზით. არ უნდა
მიგეწვათ. თანდათანობით მასა შესქელდება, რომ წამოდუღდება გადმოდგით და გააცივეთ.
კარაქი ცალკე ათქვიფეთ ძალიან მაგრად გათეთრებამდე და ცოტ-ცოტა შეათქვიფეთ
მოხარშულ, გაციებულ მასას. ბოლოს შეურიეთ ვანილი. ქვაბში ჩაასხით შესაწვავი ზეთი
და დადგით ცეცხლზე. ცომს მოაწყვიტეთ პატარა გუნდები, გაბრტელეთ, ჩადეთ კრემი,
მოუკარით თავი და ჩაუშვით ცხელ ზეთში.ზეთი რომ გაცხლდება გაზის ტემპერატურა
საშუალოზე დააყენეთ, რომ სწრაფად არ დაიწვას პონჩიკები. ცხვება დახლოებით 2 წუთში.
გადმოიღეთ საწურზე მოაყარეთ შაქრის პუდრი და მიირთვით. შეგიძლიათ სამარხვო
ვარიანტიც გააკეთოთ რძის მაგივრად იხმარეთ წყალი და მცენარეული ცხიმი.
|