კონიაკის წარმოების ტექნოლოგია
კონიაკის
წარმოების
ტექნოლოგია
რამდენიმე
ასწლეულის
განმავლობაში
გაუმჯობესდა
და უფრო სრულყოფილი გახდა. თეთრი ყურძნის შერჩეული სახეობები (უნი ბლანი, კოლომპარი, ფოლ-ბლანში, სენტ-ემილიონი), რომელიც ოქტომბერში იკრიფება, სპეციალური მეთოდით იწურება. მიღებული წვენის დუღილი დაახლოებით, 3-4
კვირის განმავლობაში მიმდინარეობს. შედეგად, ახალგაზრდა, მშრალი ღვინო ბლან-დე-ბლანი (Blanc de
Blanc) მიიღება.
კონიაკის წარმოებაში ძალიან მნიშვნელოვანია პირველი ეტაპი, ე.წ. გადარეკვა. ის მოსავლის აღების შემდგომ წელს, აუცილებლად, 31 მარტამდე ხდება. როგორც პირველი, შემდგომი ეტაპი კონიაკის დაძველებაა, რაც ყველაზე მნიშვნელოვნად მიიჩნევა. სასმელი 350-ლიტრიან მუხის კასრებში, 3-დან 5 წლამდე და ზემოთ, ძველდება. მასალა, რომლისგანაც კასრია დამზადებული, არანაკლებ მნიშვნელოვანია. კონიაკის შენახვის ვადა დამოკიდებულია ბევრ ფაქტორზე და ის
შეიძლება
100 წელს აღწევდეს. მსოფლიოში კონიაკის უმსხვილესი მწარმოებლები არიან: "ჰენესი"
(Henessy), "მარტელი"
(Martell), "რემი
მარტენი"
(Remy Martin) და
"კურვუაზიე"
(Courvoisier), რომლებიც
კონიაკის წარმოების 70%-ს იკავებენ.
წყარო:
avtoradio.ge
|