კომში ნიგვზით და თაფლით
მასალა:
კომში 1ც.
კარაქი 50გრ.
შაქარი 2ს/კ.
თაფლი 2ს/კ.
ნიგოზი გემოვნებით
ლიმონი თავზე მოსასხმელად.
მომზადება:
კომში გავრეცხოთ, გავჭრათ შუაზე და ბრთხილად ამოვაჭრათ გული.
გამოსაცხობ ფორმაზე გავშალოთ ფოლგა, წავუსვათ კარაქი, მოვაყაროთ შაქარი და ფორმაზე
მოვათავსოთ კომში გაჭრილი მხარით ზევით, თითოეულ ნაჭერზე მოვათავსოთ 1 ჩ/კ.
კარაქი, ნიგოზი გემოვნებით, 1ჩ/კ. თაფლი, თავზე მოვაყაროთ 1ს/კ შაქარი, მოვასხათ
ცოტა ლიმონის წვენი და გავაფორმო შუაზე გაყოფილი ნიგვზით, დავფაროთ ფოლგა და
გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში 40 წუთი, შემდეგ ფოლგა მოვხადოთ და გამოვაცხოთ
დამატებით 20 წუთი.
|