კივის მურაბა
მასალა:
კივი
1კგ.
შაქარი
1,5კგ.
მომზადება:
კივი
გავთალოთ,
დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, მოვაყაროთ შაქარი და გავაჩეროთ 15 წუთი. შემდეგ დავდგათ დაბალ ცეცხლზე, განუწყვეტლივ ვურიოთ და ვხარშოთ სანამ შაქარი მთლიანად არ გადნება. როცა შაქარი გადნება მურაბა ვადუღოთ 2–3 წუთი, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან და გავაჩეროთ 30 წუთით. აღნიშნული დროის გასვლის შემდეგ დავდგათ გაზქურაზე და ვადუღოთ 2–3 წუთი, კვლავ გადმოვდგათ და გავაჩეროთ 30 წუთი, შემდეგ ვადუღოთ 5 წუთი დაბალ ცეცხლზე და მურაბა მზადაა.
|