კატლეტი მწყერის კვერცხით „ფარშევანგის თვალი"
მასალა:
მწყერის
კვერცხი 6-8ც.
საქონლის
ხორცის ფარში 300-400გრ.
ხახვი 1ც.
მაგარი
ყველი 100-150გრ.
მწვანილი,
პილპილი და მარილი გემოვნებით
მცენარეული
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
ფაარში
ჯამში გადმოვიღოთ. ყველი გავხეხოთ მსხვილად. გავრეცხოთ მწვანილი, გავაშროთ და დავჭრათ. წვრილად დაჭრილი ხახვი ტაფაზე მოვშუშოთ, გადავღვაროთ ზეთი და გავაგრილოთ მოშუშული ხახვი. ფარში, ყველი, ხახვი, მწვანილი, მარილი და პილპილი ერთმანეთს შევურიოთ. კარგად მოვურიოთ. ფარშისგან მოვამზადოთ კატლეტი და შუაში
გავუკეთოთ
ისეთი ჩაღრმავება, რომ მწყერის კვერცხი ჩაეტიოს. მცენარეული ზეთით დაფარულ, გახურებულ ტაფაზე დავალაგოთ კატლეტები ისე, რომ ჩაღრმავება ქვევით მოექცეს. როცა ფერი შეეცვლება, კატლეტი გადავაბრუნოთ. (რადგან ყველი მალე დნება, დიდხანს წვა არ არის საჭირო რომ კატლეტი არ დაიწვას). გადაბრუნებულ კატლეტებს კიდევ რამდენიმე
3-4 წუთი შევწვავთ. შემწვარი კატლეტები გადავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე (ისე რომ ჩაღრმავებული მხარე იყოს ზევით), თითოეულ კატლეტის ჩაღრმავებაში ჩავახალოთ მწყერის კვერცხი, მოვაყაროთ მარილი და შევდგათ აირღუმელში რამოდენიმე წუთით. შემდეგ გამოვიღოთ და გავაფორმოთ მწვანილით.
|