კარტოფილის კატლეტი
მასალა:
კარტოფილი 1 კგ.
კვერცხი 2ც.
დაფხვნილი ორცხობილა (სუხარი) ამოსავლებად
არაჟანი 4 ს/კ.
კარაქი შესაწვავად
კამა, ქინძი, დაფქვილი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
კანგაცლილი კარტოფილი მოვხარშოთ, დავჭყლიტოთ, დავუმატოთ წვრილად
დაჭრილი მწვანილები, მოვაყაროთ წიწაკა, მარილი, ჩავახალოთ კვერცხი და კარგად
ავურიოთ. მომზადებული მასისგან გავაკეთოთ სასურველი ფორმები, ამოვავლოთ დაფხვნილ
ორცხობილაში (სუხარში) და შევწვათ ორივე მხრიდან კარაქში. სუფრაზე გავიტანოთ
არაჟანთან ერთად, გავაფორმოთ მწვანილით.
|