მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 27 » კარტოფილი ყველის შიგთავსით
16:03
კარტოფილი ყველის შიგთავსით


კარტოფილი ყველის შიგთავსით

 

მასალა:

ახალი კარტოფილი 6–8,

შიგთავსი:

ყველი 140–150გრ.

მწვანე ხახვი 2 ძირი

ნიორი 2 კბილი

არაჟანი 2 /.

წიწაკა და მარილი გემოვნებით

ზეთი შესაწვავად.

 

მომზადება:

გავრეცხოთ კარტოფილი და მოვხარშოთ ისე რომ არ დაიშალოს, მოხარშულ კარტოფილს გადავავლოთ წყალი და გავაცივოთ, თითოეულს კოვზით ამოვაცალოთ გულები ისე რომ კიდეები არ დაიშალოს.

 

შიგთავსის მომზადება:

ყველი გავხეხოთ წვრილ სახეხზე, ნიორი დავნაყოთ, მწვანე ხახვი გავრეცხოთ, დავჭრათ წვრილად და შევწვათ ზეთში 1–2 წუთით, დავუმატოთ ნიორი და გავაჩეროთ გაზქურაზე 1 წუთით, აღნიშნულ მასას შევურიოთ კარტოფილის გულები, გახეხილი ყველი (80–90გრ.) და კარგად ავურიოთ. კარტოფილი ამოვავსოთ მომზადებული შიგთავსით, თავზე მოვაყაროთ გახეხილი ყველი (40–50გრ.) მოვათავსო აირღუმელის ფორმაზე და გამოვაცხოთ 240–250*–ზე 10–15 წუთის განმავლობაში.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 1713 | დაამატა: natia | ტეგები: კარტოფილი ყველის შიგთავსით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: