ჯანჯაფილის ჩაი
მასალა:
(ერთი
ლიტრი ჩაისათვის):
1ლ. ადუღებული წყალი
15გრ. ჯანჯაფილი
ნახევარი
ლიმონი 3
მიხაკი
1 ს/კ. თაფლი.
მომზადება:
ჯანჯაფილი
აუცილებლად
გავწმინდოთ
და გავხეხოთ. ლიმონი დავჭრათ თხელ რგოლებად. ჯანჯაფილს დავამატოთ მდუღარე წყალი, მიხაკი, თაფლი და ავურიოთ. დავაფაროთ ტილო, ან სპეციალური თავსახური და დავტოვოთ 2-დან 4 საათამდე. თაფლი შეგვიძლია შაქრით შევცვალოთ. მირთმევის დროს დავუმატოთ ლიმონი. ეს ჩაი განსაკუთრებით სასარგებლოა გახდომის მსურველთათვის.
|