![](/5/835.jpg)
ისრიმ–მაყვალის საწებელი ნიგვზით
მასალა:
მაყვალი
3/4 ჭიქა
დაუმწიფებელი
ყურძენი (ისრიმი) 1/4 ჭიქა
გატარებული
ნიგოზი
1/2 ჭიქა
მწვანე
წიწაკა 1ც.
ქინძი
საშუალო კონა
ნიორი
1-2 კბილი
მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
ყურძენი
და მაყვალი დავჭყლიყოთ, მოვათავსოთ მარლაზე და გავმოვწუროთ წვენი. მიღებულ წვენს დავამატოთ
1/2 ჭიქა ცივი წყალი, გატარებული ნიორი, წიწაკა, ქინძი, ნიგოზი, მოვაყაროთ მარილი და კარგად ავურიოთ.
|