მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ისპანახის ფხალი ნიგვზით
18:36
ისპანახის ფხალი ნიგვზით


ისპანახის ფხალი ნიგვზით

 

მასალა:

ახალი ისპანახი  500გრ.

ხახვი  200გრ.

ნიგოზი  250გრ.

ნიორი  4-6 კბილი

მწვანე ცხარე წიწაკა

ქინძი  8-12 ძირი

ოხრახუში  6 ძირი

ღვინის ძმარი  1-2 ჩ/კ.

ბროწეული და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ისპანახი და ქინძის ნახევარი (4–6 ძირი) გავრეცხოთ, ჩავყაროთ ადუღებულ წყალში და ვხარშოთ 7–10 წუთი, სანამ ფოთლები არ გახდება რბილი. გადმოვიღოთ დუშლაკზე, ნახარში შევინახოთ ცალკე ჭუჭელში. ისპანახი და ქინძი გავწუროთ და დავჭრათ წვრილად. ხახვი და ნიორი გავარჩიოთ და დავჭრათ წვრილად, წიწაკას გამოვაცალოთ გული და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად. ნიგოზი, შენახაული ქინძი, ოხრახუში და წიწაკა გავატაროთ, დავუმატოთ მარილი, ღვინის ძმარი, ბროწეულის მარცვლები და კარგად ავურიოთ. ამ მასას დავუმატოთ დაჭრილი ხახვი, ნიორი, ისპანახი, ქინძი და კარგად ავურიოთ. ფხალი მოვათავსოთ სასალათეზე და გავაფორმოთ მწვანილით. სურვილისამებ შეგვიძლია მოვასხათ ნიგვზის ზეთი.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 4740 | დაამატა: natia | ტეგები: ისპანახის ფხალი ნიგვზით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: