ისპანახი კვერცხით
მასალა:
ისპანახი ან ჭარხლის ფოთლები
1 კგ.
კვერცხი 4ც.
ხახვი 3-4 თავი
ერბო 4 ს/კ.
ოხრახუში
კამა, ქინძი, დაფქვილი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ისპანახი მოვხარშოთ, გადმოვიღოთ დუშლაკზე, გავაცივოთ, გავწუროთ და
დავჭრათ. ხახვი დავჭრათ და შევწვათ ერბოში, დავამატოთ ისპანახი და შევწვათ 5 წუთის
განმავლობასი. მწვანილები წვრილად დავჭრათ, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა, ავურიოთ 2ც.
ათქვეფილი კვერცხი და დავამატოთ მომზადებული ისპანახი. მიღებულ მასას დავამატოთ
დარჩენილი ათქვეფილი კვერცხი, დავაფაროთ თავზე და გავაჩეროთ გაზქურაზე
მომზადებამდე.
|