ისპანახი
ისპანახის
უმი ფოთლები შეიცავს დიდი რაოდენობით სასარგებლო ნივთიერებებს, ამიტომ რეკომენდებულია მისი გამოყენება სალათებში. მოხარშვის შედეგად ორგანული ნივთიერებები გადაიქცევა არაორგანულად და წარმოქმნის უხსნად მარილებს. ამიტომ მიღება ეკრძალებათ თირკმელით, ღვიძლითა და პოდაგრით დაავადებულ ადამიანებს. ისპანახის ცოცხალი წვენი სტაფილოს წვენში შერეული უხდება ნაწლავებს, განსაკუთრებით შეკრულობის დროს. მოხარშული ისპანახის კერძი უნდა მივირთვათ გამზადებისთანავე
ან შევინახოთ მაცივარში, რადგან თბილ ადგილზე მასში წარმოიშობა აზოტოვანი ნაერთები.
წყარო:
ira-gar.blogspot.com
|