ინგილოური (ტოლმა)
მასალა:
კომბოსტო 2 კგ.
ძროხის
ფარში 400გრ.
ღორის
ფარში 400გრ.
ხახვი 1ც.
ზეთი 40 მლ.
შავი
წიწაკა 1.4 ჩ/კ.
ბრინჯი 60გრ.
სტაფილო 400გრ.
არაჟანი 200გრ.
პომიდორი 200გრ.
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
მოვხარშოთ
კომბოსტო მარილიან წყალში 5 წუთის განმავლობაში ცალკე მოვხარშოთ ბრინჯი, ისე რომ ნახევრად მზად იყოს და შევურიოთ ფარშს. გავხეხოთ 2 სტაფილო, დავჭყლიტოთ 1 პომიდორი და შევურიოთ ფარშს. დავამატოთ მარილი და წიწაკა. გავატაროთ 1 თავი ხახვი და შევურიოთ. ავიღოთ კომბოსტოსს ფურცლები, ჩავდოთ ფარში 2-3 ს/კ
ერთ ფურცელზე და შევახვიოთ. ჩავაწყოთ ფორმაში. გავხეხოთ სტაფილო, დავჭრათ ხახვი , დავჭყლიტოთ პომიდორი,შევურიოთ არაჟანს და დავასხათ ტოლმას. შევდგათ ღუმელში 190 გრადუსზე 40-50 წუთით.
|