იმერული (ეკალას ფხალი ნიგვზით)
მასალა:
1კგ. ეკალა 200გრ. ნიგოზი 5 ს/კ. ძმარი 1 კონა ქონდარი 3 კბილი ნიორი ერთნახევარი კონა ქინძი 1 კონა ომბალო წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ეკალა გავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ჩავყაროთ აუღებულ წყალში და მოვხარშოთ ისე, რომ ძალიან დარბილდეს. შემდეგ დავასხათ ცოტა წყალი, გავაჩეროთ ცოტა ხანს და გადავიტანოთ საწურზე, გავწუროთ ხელით და დავჭრათ სანტიმეტრის სიგრძეზე. დავნაყოთ ნიგოზი, ნიორი, წიწაკა, ქინძი, ქონდარი, ომბალო, ყოველივე ავგლისოთ ძმარში და საკაზმით შევაზავოთ ეკალა. ეკალას მომზადება შემოდგომაზე
და ზამთარშიც თავისუფლად შეგვიძლია. თუ ეკალას ღეროებს დავაკონსერვებთ და ისე
შევინახავთ. (ზოგი ნიგოზის მაგივრად ტყემლითაც აზავებს.).
|