იაპონური ვისკი
საკამაოდ
დიდი წვლილი მიძღვის ამ ვისკის წარმოშობასა და განვითარებაში მასატაკე ტაკეცურუს რომელიც დაიბადა 1894 წელს იაპონიაში, შემდგომ იგი დაქორწინდა შოტლანდიელ ქალზე.მას ძალიან უყვარდა ვისკი,ამიტომაც მან პირველმა 1923 წელს იაპონიაში გახსნა ვისკის სახდელი საქვაბე თავიდან იაპონელებს შემოჰქონდათ სხვადასხვა შოტლანდიური ვისკები და ურევდნენ ადგილობრივ სასმელებში,მაგრამ,ჩვენს დროში ეს უკვე აღარ ხდება იაპონელები ბევრს მუშაობენ ვისკის ხარისხის გაუმჯობესებისათვის,და აღსანიშნავია რომ მათ ეს გამოსდით-სასმელი თანდათანობით იძენს საკუთარ გემოსა და ხარისხს მაგრამ, ზოგიერთი მიიჩნევს რომ,ვისკის წარმოება და კულტურა მხოლო და მხოლოდ ანგლოსაქსებს ეკუთვნით! ჩვენ დროში ყველაზე პოპულარული და ამავდროულად მნიშვნელოვანი
«Suntory Hakushu» (სან-ტორი ჰაკუშუ),რომელიც აწარმოებს რამოდენიმე სახის pure malt
და blend და მსოფლიოში ყველაზე დიდი გამომხდელი საქვაბე,მას გააჩნია 24 გამოსახდელი ქვაბი. ხშირ შემთხვევაში იაპონური ვისკი არის-blend, აწარმოებენ პროსისგან,ინდური სიმინდისგან და სხვადასხვა ბურღულეულის დანამატით და რათქმაუნდა ბრინჯი. აღსანიშნავია რომ,იაპონელებს ვისკის მიღება უყვართ ვახშმობისას,მას აზავებენ წყლით და ისე მიირთმევენ.
წყარო:
ka.wikipedia.org
|