მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » იაპონური ვისკი
16:38
იაპონური ვისკი


იაპონური ვისკი

 

საკამაოდ დიდი წვლილი მიძღვის ამ ვისკის წარმოშობასა და განვითარებაში მასატაკე ტაკეცურუს რომელიც დაიბადა 1894 წელს იაპონიაში, შემდგომ იგი დაქორწინდა შოტლანდიელ ქალზე.მას ძალიან უყვარდა ვისკი,ამიტომაც მან პირველმა 1923 წელს იაპონიაში გახსნა ვისკის სახდელი საქვაბე თავიდან იაპონელებს შემოჰქონდათ სხვადასხვა შოტლანდიური ვისკები და ურევდნენ ადგილობრივ სასმელებში,მაგრამ,ჩვენს დროში ეს უკვე აღარ ხდება იაპონელები ბევრს მუშაობენ ვისკის ხარისხის გაუმჯობესებისათვის,და აღსანიშნავია რომ მათ ეს გამოსდით-სასმელი თანდათანობით იძენს საკუთარ გემოსა და ხარისხს მაგრამ, ზოგიერთი მიიჩნევს რომ,ვისკის წარმოება და კულტურა მხოლო და მხოლოდ ანგლოსაქსებს ეკუთვნით! ჩვენ დროში ყველაზე პოპულარული და ამავდროულად მნიშვნელოვანი «Suntory Hakushu» (სან-ტორი ჰაკუშუ),რომელიც აწარმოებს რამოდენიმე სახის pure malt და blend და მსოფლიოში ყველაზე დიდი გამომხდელი საქვაბე,მას გააჩნია 24 გამოსახდელი ქვაბი. ხშირ შემთხვევაში იაპონური ვისკი არის-blend, აწარმოებენ პროსისგან,ინდური სიმინდისგან და სხვადასხვა ბურღულეულის დანამატით და რათქმაუნდა ბრინჯი. აღსანიშნავია რომ,იაპონელებს ვისკის მიღება უყვართ ვახშმობისას,მას აზავებენ წყლით და ისე მიირთმევენ.

 

წყარო: ka.wikipedia.org

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1235 | დაამატა: natia | ტეგები: იაპონური ვისკი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: