მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 5
სტუმარი: 5
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » გურული ხაჭაპური "ღვეზელი"
14:28
გურული ხაჭაპური "ღვეზელი"


გურული ხაჭაპური "ღვეზელი"

 

მასალა:

ცომი:

ფქვილი 1კგ.

საფუარი 30–50გრ.

სითხე (წყალი ან რძე) 2 ჩ/ჭ.

კვერცხი 3–4ც.

 

შიგთავსი:

ყველი 1კგ.

კვერცხი 5–6ც.

 

ცომის მომზადება:

ცომის მოსამზადებლად საჭიროა ავიღოთ 2 ჩ/ჭ. სითხე (რძე ან წყალი, ან რძიანი), გავათბოთ (დაახლოებით 30*), გავხსნათ შიგ საფუარი, დავამატოთ კვერცხი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. ცხიმი გავადნოთ და ვზილოთ ცომი ცხიმიანი ხელით, სანამ ცომი ცხიმს მთლიანად არ შეიზელს. მოზელილ ცომს მოვაყაროთ ფქვილი, დავახუროთ სუფთა ტილო და დავდგათ თბილ ადგილას 3–4 საათი. გაფუების პროცესში ცომი შეიძლება 2–3–ჯერ დავზილოთ. ცომი გავაბრტყელოთ მივცეთ მრგვალი ფორმა და ცომის ნახევარში, შიგთავსად ჩავდოთ დაფხვინილი ყველი და ყველზე მოვათავსოთ მოხარშული  და შუაზე გაჭრილი კვერცხი. შემდგომ გადავკეცოთ ცარიელი ნახევარი, შემოვუკეცოთ გვერდები და მივცეთ ნახევარმთვარის ფორმა. გამოვაცხოთ აირღუმელში ან კეცზე. საშობაო ღვეზელს აცხობდნენ საშობაოდ, შობის ღამეს და ურიგებდნენ ოჯახის წევრებს, სიმბოლურად რომელი ოჯახის წევრის ღვეზელშიც კენტი რაოდენობის კვერცხი აღმოჩნდებოდა იტყოდნენ, რომ მას ეს წელი ბევრ სიხარულს და წარმატებას მოუტანდა.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 4089 | დაამატა: natia | ტეგები: გურული ხაჭაპური ღვეზელი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: