გოზინაყი
მასალა:
ნიგოზი 500გრ.
თაფლი 250გრ.
შაქარი 3-4 ს/კ.
მომზადება:
ნიგოზის
(სასურველია თეთრი და საღი) ლებნები მჭრელი დანით დავჭრათ, დავყაროთ ტაფაზე და
ოდნავ მოვხალოთ, ისე რომ არ გაწითლდეს. გავაგრილოთ, დავყაროთ სინზე და დავბერტყოთ,
თან სული შევუბეროთ, სანამ კანი მთლიანად არ გაეცლება. ღრმა,
სქელძირიან ტაფაზე მოვათავსოთ 250 გრამი თაფლი და მივიყვანოთ ადუღებამდე,
გადმოვდგათ და გავაგრილოთ. გავიმეოროთ 2-ჯერ ან 3-ჯერ. ჩავყაროთ დაჭრილი ნიგოზი.
გამუდმებით ვურიოთ ხის კოვზით. დაახლოებით ათი წუთის შემდეგ მოვაყაროთ ერთ-ორი
სადილის კოვზი შაქრის პუდრა, კიდევ კარგად ავურიოთ და ტაფა ცეცხლიდან გადმოვდგათ.
გოზინაყის მთელი მასალა წინასწარ გარეცხილ სველ ფიცარზე ან მომინანქარებულ სინზე
გადავიტანოთ და კოვზით კარგად მოვასწოროთ, გავაბრტყელოთ და გაცივებული გოზინაყი
რომ არ დაიმსხვრეს, თბილი დანით დავჭრათ სასურველი ფორმის ნაჭრებად.
|