მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 26 » გოგრის მჟავე
12:35
გოგრის მჟავე


გოგრის მჟავე

 

მასალა:

გოგრა/კვახი  300გრ.

წყალი  500 მლ.

მარილი  1 ს/კ.

შაქარი  1 ს/კ.

ძმარი  1 /კ.

ნიახური  1 კონა

კამა 1 კონა

ნიორი  4 კბილი

მიხაკი  10.

ქვაბი  მოსახარშად; ქილა 0.5 ლიტრიანი  შესანახად;

 

მომზადება:

კვახი გათალეთ და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. გარეცხეთ მწვანილი, გაარჩიეთ ნიორი,  ქვაბში ჩაასხით წყალი და ჩაუშვით მწვანილების  და ნიორის ნახევარი. მარილი, შაქარი და მიხაკი - მთლიანად, წყლის ადუღების და 5 წუთი დუღილის შემდეგ ჩაუშვით კვახი და ძმარი 2-4 წუთით. ყურადღება მიაქციეთ არ ჩაგეხარშოთ და ასევე, ძალიან არ დარბილდეს, დარჩენილი მწვანილი ჩააფინეთ ქილის ძირზე; ცეცხლი გამორთეთ და კვახი გადაიტანეთ ქილაში, ზემოდან მოაწყვეთ მოხარშული მწვანილი და მიხაკი, ქილა შეავსეთ ქვაბში მორჩენილი წვენით, ასე ამყოფეთ 2 დღე  ნათელ ადგილას და მე-3 დღეს შედგით მაცივარში, როცა ჩაცივდება მიირთვით.

(ძალიან უხდება მიხაკი).

კატეგორია: მწნილები/მარინადები | ნანახია: 2789 | დაამატა: natia | ტეგები: გოგრის მჟავე | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: