გოგრის მჟავე
მასალა:
გოგრა/კვახი 300გრ.
წყალი 500 მლ.
მარილი 1 ს/კ.
შაქარი 1 ს/კ.
ძმარი 1 ს/კ.
ნიახური 1 კონა
კამა
1 კონა
ნიორი 4 კბილი
მიხაკი 10ც.
ქვაბი მოსახარშად; ქილა 0.5 ლიტრიანი შესანახად;
მომზადება:
კვახი
გათალეთ და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. გარეცხეთ მწვანილი, გაარჩიეთ ნიორი, ქვაბში ჩაასხით წყალი და ჩაუშვით
მწვანილების და ნიორის
ნახევარი.
მარილი, შაქარი და მიხაკი - მთლიანად, წყლის ადუღების და 5 წუთი დუღილის შემდეგ ჩაუშვით კვახი და ძმარი 2-4 წუთით. ყურადღება მიაქციეთ არ ჩაგეხარშოთ და ასევე, ძალიან არ დარბილდეს, დარჩენილი მწვანილი ჩააფინეთ ქილის ძირზე; ცეცხლი გამორთეთ და კვახი გადაიტანეთ ქილაში, ზემოდან მოაწყვეთ მოხარშული მწვანილი და მიხაკი, ქილა შეავსეთ ქვაბში მორჩენილი წვენით, ასე ამყოფეთ 2 დღე ნათელ ადგილას და მე-3
დღეს შედგით მაცივარში, როცა ჩაცივდება მიირთვით.
(ძალიან
უხდება მიხაკი).
|