გოგრა ნიგვზიან–თაფლიანი სიროფით
მასალა:
გოგრა 500 გრ.
ნიგოზი 1 / 2 ჭიქა
თაფლი 3-4 ს/კ.
შაქარი 1 ს/კ.
მომზადება:
გოგრა
გავასუფთავოთ კანისგან და დავჭრათ პატარა კუბილებად, ჩავყაროთ ქვაბში, დავასხათ
წყალი და მოვხარშოთ.მოვხარშოთ.მოხარშუვის შემდეგ გადავწუროთ წყალი. შაქარი და
თაფილი გავხსნათ ¾ ჭიქა ადუღებულ წყალში, სიროფი ავადუღოთ,
გადმოვდგათ გაზქურიდან, დავამატოთ გატარებული ნიგოზი და კარგად ავურიოთ. მოხარშულ გოგრას მოვასხათ მომზადებული სიროფი და
გავაჩეროთ 2–3 საათი. სუფრაზე მიტანის წინ გავაფორმოთ პიტნის ფოთოლით და ნიგოზით.
|