ღვინის ლიქიორი ვარდის არომატით
მასალა:
1კგ. შაქარი
1ლ. ღვინო
რამდენიმე
წვეთი ვარდის ზეთი
250 მლ. ანადუღარი
ცივი წყალი
250 მლ. სპირიტი
ან 370 მლ. რომი.
მომზადება:
მოვადუღოთ
ღვინო, რათა აორთქლდეს ალკოჰოლი, ჩავამატოთ შაქარი და ვადუღოთ შაქრის სრულ დადნობამდე და სითხის დაწმენდამდე. გაგრილებულს დავამატოთ ანადუღარი წყალი, ვარდის ზეთის წვეთები და ალკოჰოლი.
რჩევა:
შაქრისა და ღვინის მოდუღების დროს, ყურადრება მივაქციოთ, რომ ზედმეტად არ გადადუღდეს და კარამელიზაცია არ დაიწყოს. ლიქიორის სიტკბოს რეგულირება შესაძლებელია გემოვნებით - წყლისა და ალკოჰოლის რაოდენობის შეცვლით. ვარდის ზეთი შეიძლება შევცვალოთ
50-100 მლ
ვარდის უალკოჰოლო ნაყენით.
|