მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 3
სტუმარი: 3
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » ღვიძლის მწვადი
19:51
ღვიძლის მწვადი


ღვიძლის მწვადი

 

მასალა:

ქათმის ღვიძლი  500გრ.

ლორი, სასურველია "პანჩეტა"  250გრ.

ბროწეული  დარჩეული მოსაყრელად

ბროწეულის წვენი (შაქრის გარეშე) - 100 მლ.

ასევე სასურველია წითელი კენკრის (cranberry) - ნატურალური, უშაქრო წვენი,

ან წითელი ღვინო  100 მლ.

მომზადება:

დაალბეთ ჩხირები წყალში 30 წუთით ადრე, ღვიძლები გაყავით 2 ან 3 ნაწილად და წამოაცვით შამფურებზე, თხლად დაჭრილი პანჩეტა შემოახვიეთ ღვიძლებს ერთ ფენად, როცა შემოახვევთ, ოდნავ, ძალიან მსუბუქად მიაგლისეთ ლორი ღვიძლებს, თითქოს ქაბაბს ან კატლეტს აძლევდეთ ფორმას. ასე ლორი მიეკვრება ღვიძლს და არ დაიშლება შეწვის დროს, ჩაალაგეთ რაიმე ჭურჩელში, მაგალითად პლასტმასის კონტეინერში და მოასხით ზემოთ ნახსენები რომელიმე სითხე, მოაყარეთ ცოტა მარილიც და შავი წიწაკაც. გაახურეთ ნაკვერჩხალი და საშუალო სიმხურვალის ცეცხლზე შეწვით, მზას მოაყარეთ დარჩეული ბროწეული. ასევე შეგიძლიათ მოასხათ ბროწეულის წვენიც.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2618 | დაამატა: natia | ტეგები: ღვიძლის მწვადი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: