![](/2/387.jpg)
ღვიძლის ძეხვი
მასალა:
ბატკნის
ან ცხვრის ღვიძლი 1 კგ.
ცხვრის
ან ღორის ნაწლავები 150გრ.
ხახვი
4–5 თავი
ერბო
100გრ.
ოხრახუში
საშუალო კონა
დაფქვილი
შავი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ნაწლავები
გავასუფთავოთ.
წვრილად დავჭრათ ოხრახუში და ხახვი, დავამატოთ მარილი, შავი წიწკა და კარგათ ავურიოთ. ღვიძლი გავასუფთავოთ და დავჭრათ წვრილად, ავურიოთ ხახვისგან მომზადებული მასა. ნაწლავები გამოვტენოთ მომზადებული ფარშით. გამოტენილი ნაწლავები დავჩხვლიტოთ რამოდენიმე ადგილას მსხვილი ნემსით, რათა შეწვისას არ დაიშალოს. ტაფაზე გავაცხელოთ ერბო, დავაწყოთ ძეხვი და შევწვათ ყველა მხრიდან დაახლოებით 25 წუთი.
|