ღორის ჩაბასტურმებული მწვადი
მასალა:
ღორის ხორცი 1–2კგ.
ხახვი 5–6 თავი
ბროწეული, ძმარი, პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
მსუქანი ღორის ხორცის რბილი ნაწილი დავჭრათ თანაბარ ნაჭრებად,
გავრეცხოთ და ჩავდოთ თიხის, მინანქრის ან ფაიფურის ჭურჭელში. დავაყაროთ ალყა–ალყა
დაჭრილი ხახვი, მარილი, პილპილი, დავასხათ ძმარი, დავახუროთ სახურავი და შევინახოთ
რამოდენიმე საათით (შეიძლება ერთი დღე და ღამეც). შემდეგ ამოვიღოთ, ავაგოთ
შამფურზე და შევწვათ ნაკვერჩხალზე. შამფური სულ ვატრიალოთ. როცა მზად იქნება, მოვაყაროთ
ალყა–ალყა დაჭრილი ხახვი და სუფრასთან მივიტანოთ. შეგვიძლია ბროწეულიც მოვაყაროთ.
|