მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 28 » გერმანული საშობაო შტოლენი
23:08
გერმანული საშობაო შტოლენი


გერმანული საშობაო შტოლენი

 

მასალა:

4 ჭიქა ფქვილი

3/4 შაქარი

1 ჭიქა რძე

2–3 კვერცხი

250-300გრ. კარაქი

1/3 ჩ/კ. დაფქული კარდამონი

1/3 ჩ/კ. იმბირი

1/3 ჩ/კ. დარიჩინი

ვანილი, მწიკვი მარილი

6 ს/კ. ვისკი, კონიაკი ან რომი, სურვილისამებრ

3 ჩ/კ. მშრალი საფუარი

300გრ. ქიშმიში (თეთრიც და მუქიც)

1 ლიმონის ცედრა

150გრ. ფორთოხლის ცუკატები (დაშაქრული ქერქი)

50გრ. კანგაცლილი ნუში (სურვილისამებრ).

მომზადება:

ცხობის დაწყებამდე რამდენიმე საათით ადრე, დავასხათ ქიშმიშს ვისკი. ნუში დავჭრათ მსხვილად. გავათბოთ რძე და კარაქი ერთად,კარაქი უნდა გადნეს. გავხსნათ მასში საფუარი და კვერცხები, ასევე სანელებლები და შაქარი. ამ მასას დავამატოთ გაცრილი ფქვილი (ფქვილი ნაწილ-ნაწილ დავამატოთ) მოვზილოთ ცომი, უნდა იყოს რბილი, მაგრამ ელასტიური და ხელებზე არ უნდა გეწებებოდეთ. ბოლო ეტაპზე ჩავამატოთ ქიშმიში ვისკიანად, ცედრა, ნუში და ფორთოხლის ცუკატები. თუ ცუკატები არ გვაქვს ფორთოხლის ცედრა შეგვიძლია ჩავახეხოთ დაახლოებით 4 ჩ/კ . კარგად გადავზილოთ და დავდგათ გასაფუებლად. რომ გაფუვდება მსუბუქად ჩავზილოთ, მეორედ ამოფუებული ცომი ორად გაყავით, მივცეთ მოგრძო ბატონის ფორმა და ქაღალდჩაფენილ ყალიბზე დავალაგოთ. გადავაფაროთ პირსახოცი და დავდგათ სითბოში 30 წთ. უმჯობესია საცხობი ყალიბი გვერდებიანი იყოს, რადგად ცომი ცხობისას სიგანეში მიდის და ძალიან რომ არ გაბტყელდეს. გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე 15 წთ, შემდეგ კი დავუწიოთ ტემპერატურას 170 გრადუსზე, თავზე გადავაფაროთ ფოლგა და ასე დავასრულოთ ცხობა. ცხელსვე გადავუსვათ კარაქი ყველა მხრიდან და უხვად მოვაყაროთ შაქრის პუდრა. ხოლო გაციებული შევფუთოთ ჯერ საცხობ ქაღალდში, ზემოდან კი საკვებ ცელოფანში გავახვიოთ და მშრალ, გრილ ადგილას შევინახოთ შობამდე 2-3 კვირა.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 2178 | დაამატა: natia | ტეგები: გერმანული საშობაო შტოლენი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: