გარგრის პეროგი
მასალა:
კონსერვირებული გარგარი 1 ქილა (300გრ)
კარაქი პეროგზე მოსასმელად 10–15გრ.
კარაქი 200გრ.
კვერცხი 4ც.
შაქარი 1,5 ჭიქა
სიროფი (კონსერვირებული გარგარის) 0,75–1 ჭიქა
გამაფხვიერებელი 2 ჩ/კ.
პურის ფქვილი 3 ჭიქა
ვანილი 1ც.
მომზადება:
კონსერვირებული გარგარის სიროფი შევინახოთ ცალკე ჭურჭელში, ხოლო
გარგარი მოვათავსოთ თეფშზე.ფქვილი გავცრათ და ავურიოთ გამაფხვიერებელი. კარაქი
გავადნოთ და ცოტა გავაცივოთ. კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან და ვანილთან ერთად
მიქსერით, დავამატოთ კარაქი და ვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე, ჩავასხათ გარგარის
სიროფი და კვლავ მოვურიოთ, შემდეგ ნელ–ნელა ჩავყაროთ ფქვილი და ვურიოთ ერთიანი
მასის მიღებამდე. მიღებული ცომი ჩავასხათ
გამოსაცხობ ფორმაში (რომელშიც ცინასწარ ჩავაფარებთ პერგამენტის ქაღალდს და
წავუსვამთ ცხიმს), ზედაპირი კარგად მოვუსწოროთ, გავაფორმოთ გარგარით და შევდგათ
აირღუმელში გამოსაცხობად. პეროგი ვაცხოთ 180–200* ტემპერატურაზე 30 წუთის
განმავლობაში. გამომცხობის შემდეგ პეროგს თავზე წავუსვათ კარაქი.
|