მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 7
სტუმარი: 7
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 29 » გარგრის პეროგი
14:01
გარგრის პეროგი


გარგრის პეროგი

 

მასალა:

კონსერვირებული გარგარი 1 ქილა (300გრ)

კარაქი პეროგზე მოსასმელად 10–15გრ.

კარაქი 200გრ.

კვერცხი 4ც.

შაქარი 1,5 ჭიქა

სიროფი (კონსერვირებული გარგარის) 0,75–1 ჭიქა

გამაფხვიერებელი 2 ჩ/კ.

პურის ფქვილი 3 ჭიქა

ვანილი 1ც.

მომზადება:

კონსერვირებული გარგარის სიროფი შევინახოთ ცალკე ჭურჭელში, ხოლო გარგარი მოვათავსოთ თეფშზე.ფქვილი გავცრათ და ავურიოთ გამაფხვიერებელი. კარაქი გავადნოთ და ცოტა გავაცივოთ. კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან და ვანილთან ერთად მიქსერით, დავამატოთ კარაქი და ვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე, ჩავასხათ გარგარის სიროფი და კვლავ მოვურიოთ, შემდეგ ნელ–ნელა ჩავყაროთ ფქვილი და ვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.  მიღებული ცომი ჩავასხათ გამოსაცხობ ფორმაში (რომელშიც ცინასწარ ჩავაფარებთ პერგამენტის ქაღალდს და წავუსვამთ ცხიმს), ზედაპირი კარგად მოვუსწოროთ, გავაფორმოთ გარგარით და შევდგათ აირღუმელში გამოსაცხობად. პეროგი ვაცხოთ 180–200* ტემპერატურაზე 30 წუთის განმავლობაში. გამომცხობის შემდეგ პეროგს თავზე წავუსვათ კარაქი.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 3879 | დაამატა: natia | ტეგები: გარგრის პეროგი | რეიტინგი: 5.0/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: