გალმა
მასალა:
ნაღების
კარქი 200გრ.
თაფლი
200გრ.
ფქვილი
200გრ.
მომზადება:
კარქი
გავადნოთ და ვადუღოთ 15 წუთი დაბალ ცეცხლზე, დროდადრო მოვხადოთ წარმოქმნილი ქაფი, შემდეგ დავამატოთ გაცრილი ფქვილი და ვურიოთ 30 წუთის განმავლობაში სანამ მასა არ გახდება მუქი კრემისფერი. მომზადების შემდეგ მასა გადმოვდგათ გაზქურიდან და ავურიოთ თაფლი, შემდეგ მოვათავსოთ ჩვენთვის სასურველ ფორმაზე და შევდგათ საყინულეში გაყინვამდე, როდესაც მასა გაიყინება გამოვიღოთ და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
|