ელენთა ქინძით და ძმრით
მასალა:
ძროხის,
ცხვრის ან ღორის ელენთა 1კგ.
ქინძი
50გრ.
ძმარი
1 ჩ/ჭ.
ხახვი
3–4 თავი
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
გავრეცხოთ
ძროხის, ცხვრის ან ღორის ელენთა, გავწმინდოთ, შემოვაცალოთ გარეთა გარსი. თუ შესაძლებლობა გვაქვს, შევწვათ შამფურზე, თუ არადა - პირდაპირ ტაფაზე, ცოტა ცხიმის დამატებით. როცა ელენთა ორივე მხარეზე კარგად შეიწვება, დავამატოთ ხახვი ცოტა მოვთუშოთ და გადმოვდგათ, ჩავყაროთ სასურველ ჯამში, მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ქინძი და მოვასხათ ნახევარი ჭიქა ძმარი. თუ ძმარი მაგარია, შეიძლება ის ადუღებული წყლით შევანელოთ.
|