მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 4
სტუმარი: 4
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 23 » დანის გალესვა
18:06
დანის გალესვა


დანის გალესვა

 

დანა სამზარეულოს ერთ-ერთი მთავარი კომპონენტია და მისი უეცარი დაბლაგვება კერძის მომზადებისას მეტ დროსა და ენერგიას მოითხოვს. მაგრამ არსებობს რამდენიმე ხერხი, რომელთა საშუალებითაც დანის დროებით გალესვას და პრობლემების თავიდან აცილებას შეძლებთ. ამ ხერხებზე გვესაუბრება მლესავი ავთანდილ კონცელიძე: `აიღეთ ორი დანა და ხელების ჩქარი მოძრაობით ერთმანეთს გაუსვით საპირისპირო მხარეებით. ასევე, შეგიძლიათ გადააბრუნოთ თეფში და ამობურცულ ნაწილზე დანის პირი გაუსვათ”. როგორც ბატონი ავთანდილი ამბობს, ეს ხერხი დანის მხოლოდ დროებით გალესვაში დაგეხმარებათ. ასევე დანის დროებითი გალესვა შესაძლებელია ქლიბით, რომელიც ბაზრობაზე შეგიძლიათ შეიძინოთ.  დანის პირს ძირითადად აბლაგვებს დაფა, რომელზეც ბოსტნეულს, მწვანილს და სხვა სურსათს ვჭრით. მიჩნეულია, რომ დანა ბლაგვდება თბილ წყალში რეცხვისას, იგი ცივ წყალში უნდა გაირეცხოს. მაგრამ როგორც აღმოჩნდა, ეს არასწორია, წყლის ტემპერატურა დანის სიბასრეზე არ მოქმედებს.  როგორც ამბობენ, დღეს უკვე არსებობს ისეთი დანები, რომელთაც გალესვა არ სჭირდება. ბატონი ავთანდილის თქმით კი _ `არ არსებობს მეტალი, რომელსაც გალესვა არ სჭირდება. ყველაზე დიდხანს სიბასრეს ინარჩუნებს ძველებური ფოლადის დანები, რომლებიც აღარ იშოვება, მაგრამ მისი დამზადება შესაძლებელია სპეციალისტთან. თუმცა ეს დანები დროთა განმავლობაში შავდება და აუცილებელია მათი გაწმენდა.  რაც შეეხება დამზადებული დანების ღირებულებას, სამზარეულოს დანის დამზადება 6-7 ლარი ღირს, მზარეულის _ 15, მონადირის დანის კი _ 30 ლარი.

 

წყარო: lifestylebatumelebi.blogspot.com

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1688 | დაამატა: natia | ტეგები: დანის გალესვა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: