ჩიტის რძე
მასალა:
ცომისათვის:
კვერცხი 6ც.
კარაქი 150გრ.
კაკაო 2 ს/კ.
მაწონი 0,5ლ.
სოდა 1 ჩ/კ.
ძმარი 1 ს/კ.
ვანილი 1ც.
შაქარი 1–2 ჩ/ჭ.
პურის ფქვილი რასაც შეიზელს.
მინანქრისათვის:
შაქარი 1 ჩ/ჭ.
მარგარინი 50გრ.
კაკაო 4 ს/კ.
რძე ან წყალი 4 ს/კ.
ვანილი 1ც.
მომზადება:
ცომის მომზადება:
კვერცხის გულები კარგად გავთქვიფოთ შაქართან ერთად, შევაზილოთ კარაქი,
მაწონი, კაკაო, სოდა ძმრით, ვანილი, დავაყაროთ ფქვილი და კოვზით კარგად ავზილოთ
(ცომი უნდა გამოვიდეს სქელი არაჟნის სისქის). ცივ ფორმაზე წავუსვათ კარაქი და
დავასხათ ცომი, შევდგათ აირღუმელში გამოსაცხობად. დარჩენილი ცილები დიდხანს ვთქვიფოთ
მიქსერით, სანამ თეთრი „ღრუბელივით" არ გახდება (ჯამს რომ გადმოვაბრუნებთ არ უნდა
გადმოიღვაროს), შევათქვიფოთ 2 ჩ/ჭ. შაქარი.
როდესაც აირღუმელში შედგმული ცომი ნახევრად გამოცხვება (დაახლოებით
15–20 წთ–ის შემდეგ), ზემოდან კოვზით დავასხათ გათქვეფილი ცილა, შევდგათ
გაზქურაში, სანამ ბეზე არ გამოცხვება (ოდნავ უნდა გამაგრდეს).
გამოცხობის შემდეგ ნამცხვარი გამოვიღოთ აირღუმელიდან და მოვასხათ
შოკოლადის მინანქარი.
მინანქრის მომზადება:
შაქარს დავუმატოთ კაკაო, რძე, მარგარინი, ვანილი და წამოვადუღოთ.
(ნამცხვარს უნდა მოვასხათ გაციებული ფორმით).
|