მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 10
სტუმარი: 10
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 29 » ჩიტის რძე
15:27
ჩიტის რძე


ჩიტის რძე

 

მასალა:

ცომისათვის:

კვერცხი 6ც.

კარაქი 150გრ.

კაკაო 2 ს/კ.

მაწონი 0,5ლ.

სოდა 1 ჩ/კ.

ძმარი 1 ს/კ.

ვანილი 1ც.

შაქარი 1–2 ჩ/ჭ.

პურის ფქვილი რასაც შეიზელს.

 

მინანქრისათვის:

შაქარი 1 ჩ/ჭ.

მარგარინი 50გრ.

კაკაო 4 ს/კ.

რძე ან წყალი 4 ს/კ.

ვანილი 1ც.

 

მომზადება:

ცომის მომზადება:

კვერცხის გულები კარგად გავთქვიფოთ შაქართან ერთად, შევაზილოთ კარაქი, მაწონი, კაკაო, სოდა ძმრით, ვანილი, დავაყაროთ ფქვილი და კოვზით კარგად ავზილოთ (ცომი უნდა გამოვიდეს სქელი არაჟნის სისქის). ცივ ფორმაზე წავუსვათ კარაქი და დავასხათ ცომი, შევდგათ აირღუმელში გამოსაცხობად. დარჩენილი ცილები დიდხანს ვთქვიფოთ მიქსერით, სანამ თეთრი „ღრუბელივით" არ გახდება (ჯამს რომ გადმოვაბრუნებთ არ უნდა გადმოიღვაროს), შევათქვიფოთ 2 ჩ/ჭ. შაქარი.

როდესაც აირღუმელში შედგმული ცომი ნახევრად გამოცხვება (დაახლოებით 15–20 წთ–ის შემდეგ), ზემოდან კოვზით დავასხათ გათქვეფილი ცილა, შევდგათ გაზქურაში, სანამ ბეზე არ გამოცხვება (ოდნავ უნდა გამაგრდეს).

გამოცხობის შემდეგ ნამცხვარი გამოვიღოთ აირღუმელიდან და მოვასხათ შოკოლადის მინანქარი.

 

მინანქრის მომზადება:

შაქარს დავუმატოთ კაკაო, რძე, მარგარინი, ვანილი და წამოვადუღოთ.

(ნამცხვარს უნდა მოვასხათ გაციებული ფორმით).

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 4796 | დაამატა: natia | ტეგები: ჩიტის რძე | რეიტინგი: 1.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: