მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 18
სტუმარი: 18
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ჩირბული
19:53
ჩირბული


ჩირბული

 

მასალა:

კვერცხი 6ც.

პომიდორი 6ც.

ხახვი 1 თავი

მზესუმზირის ზეთი 50მლ.

ნიორი  1 კბილი

გატარებული ნიგოზი  1/3 ჭიქა

იმერული  ზაფრანა  1 ჩ/კ.

ხმელი ქინძი   1 ჩ/კ.

ქინძი, კამა  3 ძირი

წითელი ცხარე წიწაკა  1ც.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

პომიდორს დავასხათ ცხელი წყალი, ცოტახნის შემდეგ გავაცალოთ კანი და რბილობი წვრილად დავჭრათ. წიწაკას ამოვაცალოთ თესლი, დავჭრათ მრგვალად, დავასხათ ზეთი და გავაჩეროთ 15–20 წუთი. ხახვი დავჭრათ წვრილად, მოვათავსოთ ტაფაზე, დავასხათ წიწაკიანი ზეთი და შევწვათ ოქროსფერი ფერის მიღებამდე. დავამატოთ პომიდორი, ნიგოზი, დანაყილი ნიორი, ერთი ჭიქა წყალი, მოვაყაროთ მარილი და ვთუშოთ დაბალ ტემპერატურაზე 5–8 წუთი. შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან, დავამატოთ ზაფრანა, ხმელი ქინძი, წვრილად დაჭრილი მწვანილები და ავურიოთ. ქვაბში ჩავასხათ 2 ლიტრი წყალი, ავადუღოთ და კვერცხი ჩავახალოთ სათითაოდ, ვურიოთ წყალს ქაფქირით, ისე რომ კვერცხი არ ჩაიშალოს და ერთმანეთს არ მიკროს. მოხარშული კვერცი მოვათავსოთ თეფშზე და მოვასხათ მომზადებული ტომატის სოუსი.

ჩირბულის მომზადების უფრო ადვილი ხერხია – ტომატის სოუსიან ქვაბში ჩავასხათ ათქვლეფილი კვერცხი და გავაჩეროთ 2 წუთი.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 2706 | დაამატა: natia | ტეგები: ჩირბული | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: