ჩახოხბილი
მასალა:
ქათმი
1 კგ.
ხახვი
2 თავი
პომიდორი
4ც.
მზესუმზირის
ზეთი 3 ს/კ.
წყალი
1 ჭიქა
ნიორი
2 კბილი
წითელი
ღვინის ძმარი 3 ს/კ.
ოხრახუში,
კამა და ქინძი 2–2 ძირი
დაფქვილი
შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ქათამი
გავასუფთავოთ,
გავრეცხოთ,
დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად და შევწვათ ზეთის გარეშე ( მშრალ ქვაბში).შემდეგ დავასხათ ზეთი, დავაყაროთ ნახევარმთავრისებურად
დაჭრილი ხახვი გავაჩეროთ 5 წუთი, შემდეგ დავამატოთ წვრილად დაჭრილი პომიდორი კანის გარეშე, დავასხათ წყალი, ძმარი და ავადუღოთ, დავუწიოთ გაზს, ვთუშოთ ქათამი 10–15 წუთის განმავლობაში, აღნიშნული დროის გასვილის შემდეგ დავამატოთ მსხვილად დაჭრილი მწვანილები, 4 ნაწილად გაჭრილი ნიორი, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა გავაჩეროთ გაზქურაზე და 2წუთის შემდეგ გადმოვდგათ. დავაფაროთ თავზე და გავაჩეროთ 2 საათი. სუფრაზე მივიტანოთ ცხლად.
|