ჩაქაფული
მასალა:
ცხვრი
ხორცი (ძვლიანი) 600გრ.
მწვანე
ხახვი 300გრ.
ტარხუნი 8 ძირი
ქინძი 8 ძირი
მშრალი
თეთრი ღვინო 1/2 ჭიქა
მწვანე
ტყემალი ან ქლიავი 200გრ.
მწვანე
ცხარე წიწაკა, დაფქვილი შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ხორცი
დავჭრათ საშუალო ზიმის ნაჭრებად და მოვთუშოთ თავდახურულ მდგომარეობაში, როდესაც ხორცის წვენი აორთქლდება დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ღვინო და ვთუშოთ 8–10 წუთის განმავლობაში. დავამატოთ ხორცს მთლიანი ტყემალი, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და ვთუშოთ კიდევ 5 წუთი. თუ სითხე არასაკმარისი იქნება, შეგვიძლია დავუმატოთ ღვინო, წყლის დამატება არ არის რეკომენდირებული. მომზადების ბოლოს ჩაქაფულს დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ქინძი, მთლიანი წიწაკა და ტარხუნა. ვადუღოთ მომზადებამდე. ჩაქაფული სუფრაზე გავიტანოთ თეთრ მშრალ ღვინოსთან ერთად.
|