ჩაი თურქმენულად
მასალა: შავი ბახის ჩაი აქლემის რძე ნაღები. მომზადება: 2-3 ლიტრიან ჩაიდანს ვათავსებთ გახურებულ ქვიშაზე. მისი გაცხელების შემდეგ მასში ვათავსებთ ჩაის (25 გრ 1 ლიტრ რძეზე), დალბობის მიზნით ვუმატებთ დაახლოებით 200 გრ მდუღარე წყალს და ვასხამთ ადუღებულ აქლემის რძეს. ვაჩერებთ 10-15 წუთს , ვუმატებთ ნაღებს, ვანჯღრევთ მას და ვასხამთ ერთ ჭურჭლიდან მეორეში კარგად შერევის მიზნით.
|