ჩაი მონღოლურად
მასალა:
მწვანე
ჩაი, მარილი, ფქვილი(შესაძლოა შიეცვალოს ბრინჯით ან პურის კაკლით), კარაქი (გადამდნარი ქონი), ძროხის (აქლემის) რძე, ხშირად შავი წიწაკის თესლი(თითო თესლი ერთ ჭიქაზე).
მომზადება:
ჩაის
ვფქვავთ ფხვნილის მდგომარეობამდე,
ვიღებთ მას 2-3 სუფრის კოვზის ოდენობით, ვათავსებთ თუჯის ჭურჭელში და ვასხამთ 1 ლიტრ ცივ წყალს. ჭურჭელს ვდგამთ ცეცხლზე, ადუღების შემდეგ ვუმატებთ ნახევარ ლიტრ რძეს, 1 სუფრის კოვზს კარაქს, დაახლოებით 100 გრამ ცხიმთან მოშუშულ ფქვილს, 1/4 ჭიქა მანანს. დაგვყავს ადუღებამდე, ვუმატებთ მარილს გემოვნებით.
|