მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ჭვიშტარი
12:42
ჭვიშტარი


ჭვიშტარი

 

მასალა:

თეთრი სიმინდის ფქვილი (ძალიან დაფქვილი არა)  2 ჭიქა

თბილი რძე 1/2 ჭიქა

შაქარი 1/2 ს/კ.

კარაქი 20-30გრ.

რაფინირებული მზესუმზირის ზეთი 1 ჭიქა

მარილი გემოვნებით.

 

გულსართი:

სულუგუნი (ცოტა მაგარი) 300გრ.

 

მომზადება:

ჯამში ჩავყაროთ ფქვილი, დავასხათ 1/2 ჭიქა წყალთან ერთად გაცხელებული რძე, დავამატოთ დარბილებული კარაქი, შაქარი, მარილი, ხელით კარგად მოვზილოთ ერთიანი მასის მიღებამდე, (თუ ცომი მშრალი გამოვიდა დავამატოტ წყალი ან რძე ან ორივე ერთად არეული). სულგუნი დავჭრათ დაახლოებით 5–6 სმ. სიგრძეზე და თითის სისქეზე. ცომის პატარა გუნდა, მოვათავსოთ ხელის გულზე, ჩავდოთ ყველი და ყველა მხრიდან ცომით დავფაროთ (ასე გავაკეთოთ ცომის დანარჩენი ნაწილები). ცხიმდასხმულ გაცხელებულ ტაფაზე მოვათავსოთ რამოდენიმე მომზადებული ჭვიშტარი და შევწვათ ორივე მხრიდან შებრაწვამდე. (შემწვარი ჭვიშტარი მოვათავსოთ ქაღალდის ფურცელზე, რათა  განთავისუფლდეს ზედმეტი ცხიმისაგან). სუფრაზე გავიტანოთ ცხლად.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 3247 | დაამატა: natia | ტეგები: ჭვიშტარი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: