ჭარხლის საწებელი
მასალა:
500გრ. ჭარხალი
100გრ. ღვინის
ძმარი
100გრ. ხახვი
30გრ. ერბო
50გრ. ფქვილი,
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ჭარხალი
კანიანად შეწვით, მერე გააცალეთ კანი, დაჭერით წვრილად. ქვაბში ჩაყარეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, მიაყარეთ ფქვილი და ერბოში მოშუშეთ. მოშუშულ ხახვს მიუმატეთ დაჭრილი ჭარხალი, მარილი, ძმარი, დაასხით წყალი და ხარშეთ. როცა მზად იქნება, მაგიდაზე მიიტანეთ ხორცთან ერთად.
|