ბულკი
მასალა:
25გრ. საფუარა
125გრ. კარაქი
200 მლ. რძე
100 შაქარი
ლიმნის გახეხილი ქერქი
2 კვერცხი
600გრ. ფქვილი.
მომზადება:
თბილი რძე
შევურიოთ კარაქს. მერე საფუარაც გავალღოთ. დავამატოთ შაქარი, კვერცხები, ლიმნის
ქერქი და ფქვილი.მოვზილოთ ისე რომ ცომი ხელებზე აღარ გვეკრებოდეს. თუ ფქვილი
დასჭირდა, შეგვიძლია დავამატოთ ცოტა კიდევ. გავაჩეროთ მანამდე, სანამ ორმაგად არ
აფუვდება.გადავაფაროთ ტილო და შევდგათ მთელი ღამე მაცივარში. გამოვიღოთ მეორე დღეს
და მოვზილოთ კიდევ, მერე მივცეთ სასურველი ფორმა, დავდოთ ჯარონაზე და დაველოდოთ
სნამ კიდევ არ ამოფუვდება. შემდეგ შევდგათ 220 გრადუსზე გაცხელებულ ქურაში 10
წუთი, როცა გაცივდება მოვაყაროთ შაქრის ფქვილი.
|