ბრინჯით ფარშირებული პომიდორი
მასალა:
პომიდორი 10ც.
სტაფილო 400გრ.
ხახვი 4 თავი
ბრინჯის 150გრ.
მცენარეული ზეთი 100გრ.
ქინძი, დაფქვილი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ბრინჯი და კუბიკებად დაჭრილი სტაფილო მოვხარშოთ ცალ–ცალკე. პომიდორი
გადვჭრათ ძირთან, ამოვაცალოთ რბილობი (რბილობი სევინახოთ ცალკე ჭურჭელში).
შიგთავსისთვის ბრინჯი და სტაფილო ავურიოთ, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და მწვანილი,
მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა, კარგად ავურიოთ, შემდეგ პომიდორები ამოვავსოთ
მომზადებული შიგთავსით, დავახუროთ მოჭრილი თავი და დავასსხათ ზეთში მოთუშული პომიდვრის რბილობი,
ვხარშოთ მომზადებამდე. გავაფორმოთ მწვანილით.
|