ბრინჯის კატლეტი
მასალა:
ბრინჯი 2 ჭიქა
წყალი 5 ჭიქა
შაქარი 1 ს/კ.
მარილი 1 ჩ/კ.
დაფქვილი ორცხობილა (სუხარი) 0,5 ჭიქა
კარაქი შესაწვავად.
მომზადება:
ბრინჯი მოვხარშოთ მარილიან წყალში, მოხარშვის შემდეგ გადმოვდგათ
გაზქურიდან, დავამატოთ შაქარი და კვერცხი, ავურიოთ და გავაცივოთ. მიღებული
მასისგან გავაკეთოტ პატარა ბურთულები, ამოვავლოთ ორცხობილაში და მივცეთ სასურველი
ფორმა. შევწვათ კარაქში ორივე მხრიდან.
|