ბოსტნეულით ფარშირებული კაპარჭინა
მასალა:
კაპარჭინა 1კგ.
წიწაკა 200გრ.
სტაფილო 100გრ.
პომიდორი 2ც.
ხახვი 100გრ.
ლიმონი გასაფორმებლად
მწვანილი გემოვნებით.
სოუსი:
მცენარეული ზეთი 3ს/კ.
ნიორი 3 კბილი
წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
შიგთავსის მომზადება:
ხახვი და მწვანილი დავჭრათ წვრილად, სტაფილო გავხეხოთ, წიწაკა
გავათავისუფლოდ და დავჭრათ წვრილად, პომიდორიც დავჭრათ წვრილად. ზეთში შევწვათ ხახვი, დავამატოთ სტაფილო ცოტათი მოვთუშოთ, შემდეგ
დავამატოთ წიწაკა, ვთუშოთ 3–4 წუთი, დავამატოთ პომიდორი, ვთუშოთ 2–3 წუთი, ბოლოს
დავამატოთ მწვანილი, მოვაყაროთ წიწაკა, მარილი, კარგად ავურიოთ და გადმოვდგათ
გაზქურიდან.
სოუსის მომზადება:
ნიორი დავნაყოთ, დავამატოთ ზეთი მოვაყაროთ წიწაკა, მარილი და კარგად
ავურიოთ. თევზი გავასუფთავოთ, მოვაშოროთ ლაყუჩები და ფარფლები. შემდეგ ამოვავსოთ
მომზადებული შიგთავსით, მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, წავუსვათ სოუსი, შევდგათ
აირღუმელში და ვაცხოთ 180*–ზე 35–40 წუთის განმავლობაში. გავაფორმოთ ლიმონის
ნაჭრებით და მწვანილით.
|